Okategoriserade

Alla tjänar på städtjänster

24 juni, 2017

Om det är en eda trend som jag verkligen vill slå ett slag för, och helst blåsa upp så mycket jag bara kan, så är det den som innebär att folk i allt större utsträckning använder sig av städtjänster av olika slag. Det är bra på så många sätt! Dels skapar det en massa arbetstillfällen, även för folk som kanske inte har supergoda språkkunskaper eller någon flott universitetsstatus, och dels så sparar det tid, energi och dåligt humör åt de människor som behöver det som mest.

Småbarnsfamiljerna är i störst behov

Vilka behöver städtjänster som allra mest? Småbarnsfamiljer, säger jag. Familjer där båda föräldrar jobbar heltid och där små barn vistas på daglig basis. Det blir rörigt och smutsigt innan man hinner blinka men man har så fruktansvärt fullt upp hela tiden att man inte orkar eller hinner hålla ordning. Den lilla tid man faktiskt har att lägga på denna typ av arbeta lägger man väldigt mycket hellre på att faktiskt umgås med sin familj, alternativt ägna sig åt hobbyer eller bara slappa.

Minst en gång i veckan

Jag tror att de familjer som får hjälp med storstädning i Stockholm, kanske en gång i veckan eller så, mår mycket bättre än de som får göra allt slit själva. Tänk bara på tjatet och gnatet som man slipper!

Själv har jag erfarenhet av kontorsstädning i Stockholm och bara det är ju guld värt, men det kan ju ändå inte jämföras med hjälp med hemstädning.