Okategoriserade

Inspirationsresa

16 juni, 2017

I höstas iväg på en fantastiskt inspirerande resa till Mexico med suveräna INCA TOURS. Jag kan verkligen, verkligen rekommendera dem om du är sugen på en resa till Sydamerika. Denna resebyrå är specialister på Sydamerika och har anordnat resor dit i mer än 30 år!

Tidigare har jag varit skeptisk till att resa paketresor där allt liksom är planerat i förväg. Det har inte i min bok varit ”riktigt” resande. Men det är såklart bara snobberi att tänka så, för jag hade aldrig fått se och uppleva så mycket i Mexiko som jag fick med INCA TOURS om jag hade rest på egen hand. Inte ens i närheten. Dessutom får man såklart tid för sig själv om man vill det.

Färgexplosion

Hur som helst så trendspanade jag ju såklart en del på min resa och några av sakerna som jag bär med mig är färgerna som är överallt. Vi gillar ju vitt och avskalat här i Skandinavien och det verkar ha gått så långt att minsta lilla färgklick känns extrem. I Mexiko ser man knappt några vita ytor utan allt är en färgexplosion och man har inga regler för färgkombinationer. Det var fantastiskt! Skarpa färger på allt från husväggar till tyger, kläder och bilar. Hur snyggt som helst!

En annan sak jag gillade var deras version av Allhelgonafirandet som i Mexiko kallas Dia de los muertos. Folk målar sig på de mest fascinerande vis och festar järnet natten lång.

Riktigt härligt land, som jag verkligen vill åka tillbaka till en dag.