downlight i köket
Okategoriserade

Modernisera hemmet med Downlights

7 juni, 2017

När det gäller styling och inredning så tycker jag det läggs för mycket fokus på snygga möbler och tapeter och för lite fokus på belysning. Ljuset är den starkaste bidragande orsaken till att ett hem upplevs på ett positivt sätt. Om ljuset skulle vara för svagt eller dåligt så hade inte det andra spelat någon större roll. Detta är egentligen ingen nyhet men ändå upplever jag att man sällan får ta del av goda tips och råd när det gäller belysning. Jag personligen strävar alltid efter att uppnå en hög mysfaktor och då tycker jag att spotbelysning är det bästa valet. Det finns många olika modeller att välja bland men jag föredrar ljuskällor med varmare färgtemperatur runt cirka 3000 Kelvin vilket ger ett gult och varmt ljus. En downlight kan användas på många olika ställen, från vardagsrummet till entrén och bidrar till den där stilrena ”looken” som man ofta ser i tidningarna.

Lysrör förstör utseendet i köket

Jag blir besviken när jag ser att många husägare väljer att ersätta sina lysrör med led lysrör som inte är den snyggaste ljuskällan enligt mig. Framförallt i köket som kan inredas på så många olika sätt med snygga downlights eller spottar som inte är så dyra. Ett led lysrör slukar mindre ström vilket är positivt av flera olika anledningar, men jag tycker ändå att det är fel att välja lysrör före en snygg downlight lampa som ger ett mysigt ljus så att det känns mer hemtrevligt. Smaken är som baken men jag tror ändå att de flesta läsare ändå håller med mig på denna punkt.